Over het boek

Tijdreis in je eigen tuin gaat over de de mens en de natuur. Hoe het leven op aarde is ontstaan en hoe het leven door evolutie zich ontwikkelde tot de hedendaagse natuur.

Daarnaast is het ook een heel praktisch boek: Tijdreis in je eigen tuin geeft uitleg over het aanleggen en onderhouden van een tuin uitgelegd en biedt informatie over diverse tuinplanten. Met een tuinkalender, een register en een begrippenlijst.

In het boek staan ontwerpen van speciale tuinen: een oertuin met planten die heel oude voorvaders hebben, een middeleeuwse tuin, zoals die bij kloosters te vinden was, een zijderoutetuin, met planten uit het verre oosten en de Columbustuin. In deze laatste staan planten die van oorsprong uit Amerika komen.

Voor en door kinderen

De tuin die op de foto’s in het boek te zien zijn, zijn door kinderen aangelegd en onderhouden. Een jaar lang heeft de fotograaf deze tuinkinderen gevolgd: van het voorbereiden van de grond in de lente tot het oogsten in de herfst.

Voor wie is dit boek?

Dit boek is speciaal voor jou. Vraag je je soms niet af ‘Wie ben ik eigenlijk? Waar komt de mens vandaan?’

Tijdreis in je eigen tuin gaat over het ontstaan van het leven op aarde, over de evolutie van het allereerste leven tot aan de vele levensvormen van nu en over de mens. En hoe wij, mensen, langzaam de natuur naar onze hand hebben gezet.

Dit boek is ook voor ouders: Tijdreis in je eigen tuin beoogt, naast het tuinieren, kinderen kennis te laten maken met de evolutie en met de invloed van de mens daarop.