Tijdreis in eigen tuin

 

Bram Wolthoorn & Roger Klaassen met foto’s van Sylvia Wevers

Ooit bevolkten dinosaurussen de aarde. Hoe zag de aarde er toen uit? Waarom verdwenen de dino’s? Wanneer kwamen de eerste mensen? En wat deden ze?

Tijdreis in je eigen tuin gaat over de geschiedenis van de aarde en de evolutie van de allereerste levensvormen tot het rijke planten- en dierenrijk van nu. Tijdreis in je eigen tuin gaat ook over de mens in de natuur. Hoe de mens door zijn ontdekkingsreizen de natuur beïnvloedde en door planten en dieren te veredelen de natuur soms naar zijn hand zette. En hoe de laatste anderhalve eeuw de natuur door de mens bedreigd wordt.

Tuinen zijn van alle tijden. De mens heeft graag een stukje groen in de buurt. De Romeinen kweekten bloemen voor in hun villa’s en in de middeleeuwen waren bij kloosters tuinen te vinden. In dit boek vind je tuinen om zelf aan te leggen, tuinontwerpen die samenhangen met de ontdekkingsreizen, de Zijderoutetuin, de Columbustuin en de middeleeuwse tuin.

Tijdreis in je eigen tuin is geschreven voor kinderen die alles willen weten over de natuur en graag zelf de handen uit de mouwen steken.

Tijdreis in je eigen tuin is het derde en laatste deel van de serie educatieve tuinboeken voor kinderen: Mijn eerste tuinboek maakt kinderen vertrouwd met de natuur, Mijn eerste moestuin leert ze verantwoordelijkheid te nemen voor de natuur en dit derde deel plaatst de mens in de natuur.

Tijdreis in je eigen tuin kwam tot stand met medewerking van de Botanische Tuinen Utrecht.

Tijdreis in eigen tuin is uitverkocht.