IJsland – mei 2023

Dag 1 – Reisafstand 90 km
Amsterdam – Keflavík – Golden Circle regio
Vandaag vlieg je naar IJsland. Na aankomst op Keflavík, de luchthaven van Reykjavík, haal je jouw huurauto op en rijd je naar de Golden Circle regio.

Dag 2 t/m 3
Golden Circle regio
Je verblijft op kleine afstand van Nationaal Park Thingvellir. Dit Unesco-werelderfgoed ligt op een prachtige locatie: precies op de breuklijn tussen twee geologische platen. Hier vind je de oergeiser Geysir en andere spectaculaire geisers zoals de Strokkur.
De waterval GullfossOok de Gullfoss is een hoogtepunt. De plek is bovendien van groot historisch belang: hier was het eerste IJslandse parlement gevestigd.

Dag 4 – Reisafstand 310 km
Golden Circle regio – Skagafjördur regio
Vandaag rijd je van het zuiden naar het noorden van IJsland via de ringweg (Hringvegur/Route 1). Je eindigt in de regio van Skagafjördur.

Dag 5 t/m 6
Skagafjördur regio
De omgeving van Skagafjödur staat bekend om de paarden die er gefokt worden. Als je van paarden houdt kun je een tocht maken op een echte ‘IJslander’.
Glaumbær
De regio staat ook bekend om de landbouw en de rijke historie. In Glaumbær kun je het museum bezoeken, gevestigd in een 18e-eeuwse turfboerderij. Hier, en in het oude kerkje, kun je zien hoe het er hier vroeger aan toeging.

Dag 7 – Reisafstand 291 km
Skagafjördur regio – Reykjavík regio
Vandaag rijd je terug naar de regio Reykjavík voor de laatste overnachting. Bezoek je nog de bruisende hoofdstad, Reykjavík of ga je ontspannen in de beroemde Blue Lagoon, op een uurtje van Reykjavík?
De historische handelsstad is ruim duizend jaar geleden gesticht en is beroemd om z’n rijke culturele leven en kleurrijke skyline. De introductie van golfplaten in de 19e eeuw zorgde voor een vrolijk ogende dakbedekking die de architectuur veranderde.Het oude centrum kun je het beste te voet ontdekken. De buitenaardse landschappen zijn de inspiratie voor één van de meest iconische bouwwerken van IJsland: de op een heuvel gelegen kerk Hallgrimskirkja. De iconische betonnen toren verrijst 74 meter boven de stad en lijkt op geen andere kerk dankzij zijn vloeiende vulkanische lijnen.
Laugarvegurin is de de belangrijkste winkelstraat en bestaat voor het grootste deel uit kleine boetiekjes en designwinkels. Het grootste winkelcentrum heet Kringlant en vind je aan de Bankastraeti. En voor een unieke IJslandse ervaring ga je naar een ice bar…!

Dag 8
Keflavík – Amsterdam
Vandaag lever je de huurauto in en vlieg je terug naar Amsterdam.

ANWB-reis


De foto’s

« van 2 »